„Ганеша“ клуб няма да работи между 22 и 30 юни.

Spa therapies and body massages

СПА КАПСУЛА – парна баня, инфраред сауна, озон и терапия със светлини

Парна баня – Повиши Метаболизма си!
Ползите от парната баня върху човешкия организъм са забележителни. Тя почиства кожата, която е  най-големия орган в човешкия организъм и му помага да изчисти токсините като в същото време подобрява структурата на кожата, еластичността и нейния вид и текстура. Парната баня увеличава усвояването на  различни продукти (спа маски, серуми).

Парната  баня стимулира порите да се отварят и  милиони жлези започват да секретират и отделят токсините и шлаките, чрез потта. Нашето тяло изразходва енергия и гори калории, за да се изпоти и докато загубата на вода , може да бъде възстановена, чрез рехидратация, то загубените калории не могат да бъдат възстановени. А това е много ценно за тези, които нямат възможност или не желаят да спортуват, а искат да отслабнат ефективно.

Проучвания доказват, че повече от 33% от токсините  в тялото се отделят чрез изпотяването. Подобряването на  циркулацията на кръвта към всички органи и системи  и особено към кожата- стимулира метаболизма . Повишения метаболизъм спомага за изгарянето на повече калории.

Инфрачервена сауна- Болкоуспокояваща и стопяваща излишните мазнини!

Инфрачервената светлинна вълна  действа върху ендермичната мастна тъкан като изгаря мазнините и  помага да изхвърли ликвидираните мазнини извън тялото с пот. За 20-30 минути употреба могат да бъдат изгорени около 600 калории, което се равнява на бягане 10 км.   Високата температура в спа капсулата може да подобри циркулацията на лимфата, за да изхвърли токсините и излишната вода от тялото. Има благотворен ефект и облекчава – артрит и ревматизъм.

Инфрачервената топлина има лечебен ефект върху гръбначния стълб, ставите, стимулира кръвообращението и кара мускулите и ставите да се отпуснат и облекчава болката. Тя е форма на енергия, която преминава през кожата благодарение на своята специфична дължина на вълната Кожата, съединителната тъкан както и подкожните мазнини, мускули, сухожилия са органите, които първо се затоплят под въздействието на инфрачервената светлина. Кожата се прочиства и токсините се елиминират.

Терапия с озон- Стимулирай Имунитета!                                            

Озонът е вторичен продукт на кислорода (О2), който се среща в природата и представлява химическо съединение, което се състои от 3 кислородни атома и е силен оксидиращ елемент и дезинфектант. 

Озонът е имуномодулатор и има силни болкоуспокояващи свойства. Озоновата терапия почиства и стерилизира, като унищожава с бактериите, с които влиза в контакт. Тази терапия е ценна за третирането на много симптоми и заболявания, като в същото време се характеризира с антиоксидантни, както и антибактериални и антигъбични свойства. Озоновата терапия има положителен ефект при  диабет, лоша циркулация,  възпалителни процеси, изгаряния и гъбични инфекции.

Това е една алтернативна терапия, която ефективно може да се комбинира с всички останали форми на конвенционалната медицина.

ХромотерапияЦветна светлинна терапия:
Високотехнологичната светлинна терапия-подобрява метаболизма на човешките клетки и има различни функции за различни видове проблемни кожи и тревожности.Хромотерапията или цветната терапия е метод, основан на механизма на влияние на монохромна светлина, за да се нормализира дейността на вътрешните органи и на нервната система. Така че червеният цвят има стимулиращ ефект, оранжев – оживяващ, жълт – успокояващ и зелен – отпускащ, синият елиминира бактериите, а виолетовият –хармонизира физиката и психиката ни.

Ефикасност: подобрява сърдечната, мозъчната и дихателната дейност. Балансира вашата тревожност и депресивност- вие се чувствате отпуснати и облекчени.

Физиотерапевтична функция: премахване на бръчки, петна и акне, стимулиране на кръвообращението и метаболизма, съживяване и  стягане на отпуснатата кожа

Отрицателен йонен бриз на лицето:Отрицателният йонен бриз коригира метаболизма на кожата,за да увеличи еластичността на кожата, да забави стареенето и да облекчи локалните мускулни наранявания и болка.


Аюрведичен масаж „Ганеша“

Ayurveda | Massage Ibiza

Преживяването обогатява и освежава – дава уникална възможност да възстановите отново връзката си с природата и да се върнете обратно в безкрайното блаженство!

В аюрведа точките за масаж и акупунктура се наричат „marmas” (марми), което означава „чувствителни“ зони.

Марми са центровете на жизнената сила или прана. Те могат да бъдат използвани за диагностика и лечение на заболяване или като цяло за насърчаване на здравето и дълголетието. Съществуването на такива важни точки показва, че тялото не е просто физическа маса, а сложно енергийно поле от точки, чрез които могат да бъдат контролирани физиологичните и психологически процеси.

Аюрведичния масаж  използва полагането на топли естестени масла върху тялото и е изцяло различeн от другите техники на Изтока. Има дълготраен ефект върху цялото тяло, тъй като балансира трите Доши (Вата, Пита и Кафа) и възстановява физическата и психическа сила на ума и тялото.

Използвайки специфични движения по енергийните меридиани, този масаж отпуска дълбоко нервната система. Балансира вътрешните органи, елиминира стреса, напрежението, депресията, както и крайно изтощение и преумора на психическо и физическо ниво. Почиства и изхвърля токсините, подмладява и подхранва клетките на тъканите, помага в борбата с главоболието, болките в ставите и областта на кръста. Редуцира Вата дисбаланса, причинен от твърде динамичното ежедневие, чести пътувания, студ, стрес, изразени в сухота на кожата, проблеми с храносмилането, подуване и газове в стомаха и червата. Масажът подпомага обновяването на кожата, тонизира мускулите, засилва имунитета. Масажът успокоява ума, подхранва сърцето и подсилва костите и нервите.

В древните текстове аюрведичният масажът е описан като поддържащ младостта, красотата и дълголетието.Трябва да получаваме масаж с масло регулярно като част от нашия режим за здравословен живот. За по-дълбок и цялостен ефект е желателно да го изпитате в серия от няколко масажа в рамките на една до две седмици.

При желание от ваша страна можем да включим рейки кристали и пеещи купи за пълна хармонизация и енергийно изчистване!


Масаж с Бамбук и Топло Кокосово Олио

Бамбуковият масаж / антистрес или антицелулитен/ се препоръчва при затлъстяване, свръх тегло, целулит, а също при физическа и умствена преумора. Намалява мускулното напрежение, възвръща енергията и тонуса на тялото. Масажът с бамбукови пръчки идва от древността – методиката е разработена в Древния Китай. Специалната техника освобождава от стреса, отпуска и релаксира тялото. Масажът дренира тъканите, стимулира метаболизма и отделянето на токсини. Циркулацията на кръвта и лимфата се усилва. Отровите се изхвърлят активно и клетките се възстановяват по-бързо, а усилената обмяна на веществата помага за премахване на излишните мазнини. Дренажът ефективно бори целулита. Бамбуковият масаж се прави с помощта на бамбукови пръчки и комбинация с шиатцу акупресура, намалява мускулното напрежение, възвръща енергията и тонуса на тялото. Чрез дълбокия натиск с помощта на бамбуковите пръчки, се подобри максимално движението на кръвта в тялото и да се подсили кислородната циркулация. Изключително подходящ масаж за силният пол.

Историята на масажа датира повече от едно хилядолетие. Древните масажни техники идват от Изтока. Родината на масажа не може да се определи с точност, но може да се каже, че в днешният си вид масажът произхожда от Тайланд, Китай, Египет, Индия. Масажът във вида, в който е дошъл до нас, е синтез от всевъзможни методики. В източните масажи често се използват лечебни масла, билки, треви, камъни и кал. Това е един от най-древните способи за лечение и профилактика. В човешкото тяло има около 450 групи мускули и около 2000 активни точки. След 15-минутен МАСАЖ работоспособността на уморените мускули нараства от 3 до 8 пъти.


Терапия „Хиляда и една нощ“ с топли кристали-топаз

Потопете се в мистична приказка. Екзотични аромати и ориенталски ритми и похвати ще Ви отведат далеч от вашите проблеми и стрес.

Повече за процедурата: Арома терапията с аромати като сандал, амбър и пачули ще Ви омагьосат и пренесът във вълшебен оазис- далеч от ежедневието.

Ползи за ума, тялото и духа:

Този древен метод действа много успешно за предотвратяване на стреса, като довежда до пълна релаксация.

Използането на директен натиск върху мускулите по цялото тяло в комбинация с разтягане стимулира костите, ставите, мускулите, нервите, тъканите и лимфната система на тялото:

*Засилва кръвообращението, понижава сърдечния ритъм, повишава температурата на масажираната област.

*Отпуска мускулното напрежение, извлича токсините, намалява сковаността на ставите и повишава гъвкавостта им.

*Стимулира активността на нервите и на усещанията като намалява болката, увеличава чувствителността на кожата, подобрява функцията на вътрешните органи.

Масажът има силно позитивно влияние върху духа, благодарение на събуждането на жизнената енергия чрез десетте енергийни канала Sen Sib.

Синхронизирането на дишането с леките движения при смяната на всяка техника, довежда до спокойно медитативно състояние.

Включва: 60 мин. релаксиращо блаженство за тяло и душа + масаж на стъпала и ребалансиране на целият организъм с топли полускъпоценни камъни-топаз!


Масаж „Хавайски тайни“

Потопете се в мистична приказка. Екзотични аромати и ориенталски ритми ще Ви отведат далеч от вашите проблеми и стрес.

Ломи ломи е една от най-дълбоко действащите форми на масаж. Това е уникален лечебен масаж, създаден от древните полинезийци и по-специално от майсторите лечители от Хаваите. Масажът се основава на Хавайската философия, наречена Хуна. В основата на тази философия  е заложена мисълта, че всичко търси хармония и любов.

Масажът въздейства нежно, макар че работи в  дълбочина мускулите с дълги, преливащи се едно в друго движения, които помагат за по-дълбока релаксация, освобождаване на съзнанието и спиране на вътрешния диалог. Някои хора описват усещанията от масажа като вълни, които пробягват по тялото и отмиват психическата и физическата умора.

Хуна означава „тайна”. Докато корените на съвременната медицина могат да се проследят на не повече от 350 години в миналото, обратно – тези на Хуна датират повече от 5000 години и дори повече. Това е една сложно интегрирана система на ума, тялото и духа. Тя дава отговори там, където съвременната медицина не предполага, че могат да съществуват въпроси, което става очевидно от следното медицинско дефиниране на Хуна Лечението:

Кахуна Лечение: Медицинската фаза на Хуна, която е религиозна или езотерична магическа традиция, родена на Хавайските острови. Думата „хуна“ означава буквално „тайна” или „това, което е скрито и не е очевидно”. „Кахуна“ означава буквално „пазител на тайната”.

Терапията се съчетава чудесно с масажно ексфолиране и спа капсула с парна баня като така стимулираме и метаболизма и имунитета!


Имуностимулираща Терапия на Гръб и стъпала с мед

От незапомнени времена меда е дар от богове за богове. Детоксикирайте се и позволете на тялото да засияе отново. Този масаж има ефект на три-дневен пост за организма и е желателно в деня на терапията да сте на плодове и зеленчуци като избягвате мляко, месо и алкохол. Ако желаете да направите детоксикация е препоръчително да направите от 2 до 4 процедури в рамките на 2-3 седмици.

Медът укрепва имунната система, извлича токсините и съживява целия организъм. След терапия сте по-витални от всякога. Позволете си го!

Древният масаж с мед, на който са се наслаждавали царици и фараони,  днес се завръща, за да изсмуче отровите през кожата. За разлика от повечето масажи той е по-различен като техника и практически ще отлепи и  изтегли токсините от кожата.Наградата за търпението е, че кожата става гладка, еластична и мека като коприна.


Масаж „Golden Goddess“ 60 минути в Меден Рай

За всички дами, които не се страхуват да са богини!

Медотерапията снабдява кожата, а чрез кръвоносната система и останалите органи и системи с ценни витамини, минерали и биологично активни субстанции.

Този елексир :Ускорява освобождава тялото от токсините трупани с години.

Премахва нервно-мускулното напрежение и стреса.

Стимулира имуннта защита и увеличава жизнения тонус.

Прави кожата съвършено гладка и мека.Дарява криле!

Свързват масажа с мед с Тибет и  се смята, че е един от древните в Индия, чиято история и традиции са познати от над 1000 години. Той се  използва още в аюрведската медицина, защото прави връзка между съзнанието и здравето. Други обясняват въздействието му с рефлексотерапията.

На практика той не е масаж в действителния смисъл на думата, защото ръцете не се плъзгат, а се залепят, притискат и отлепят с последователни движения по намазаното с мед тяло.

Кожата попива всички ценни съставки на меда. Масажът стимулира кръвообращението, подобрява обмяната на веществата, стимулира вълна от енергия и след процедурата човек се чувства като прероден.

Кожата се хидратира по естествен път, защото медът помага за задържането на вода в клетките. Той въздейства по два различни начина – помага за отстраняване на солите и отровите и стимулира подхранването на епидермиса.

Най-често този тип масаж се препоръчва срещу целулит, защото съчетава няколко лечебни въздействия – отлепянето на медната лапа стимулира притока на кръв към проблемните зони, кръвообращението се активизира, а вакуумът разнася мастните натрупвания. Всеки сам може да си направи този масаж и така ще дозира натиска и болката при отлепянето. Достатъчни са 2 лъжички мед, които се нанасят върху проблемните зони.

Вакуумът, който се създава между меда и дланите, директно атакува целулитните депа в „портокаловата кожа“ и чисти натрупаните отрови.

Той може да се прави през ден в продължение на 1 месец, за да очаквате някакъв резултат – ще стопи 1,5 сантиметра от обиколката на бедрата.


СПА терапия “’GOLD”

Терапията включва: Масажен пилинг, SPA маска на лице/тяло със злато и хиалурон и антистрес масаж на цяло тяло (60/ 80 минути)

Почуствайте се специални!

Масажен пилнг и масаж със злато:
Масажът със злато подхранва и възстановява еластичността и изглажда и стяга кожата. Златото активира синтеза на колаген и хидратира в дълбочина, като и придава невероятен блясък. В Древността то се е считало за източник на безсмъртие. В Китай са вярвали, че скъпоценният метал може да лекува. Златото е и ключов елемент от еликсира на вечната младост. Днес- то подлежи на високотехнологична преработка и става био злато, тъй като има размер, равен на един микрон. Съществува и еднороден компонент – фито злато – когато благородният метал във вид на молекули се смесва с екстракти от полезни растения. Новите технологии правят благородния метал мощно антибактериално и бактерицидно вещество. Благодарение на него, кислородът прониква много по-бързо в кожата и кръвообращението на клетките се ускорява.

Това е уникален лечебен масаж, създаден от древните народи. Композицията от източни тайни техники и масла ще ви пренесе в далечните земи. Основата на тази терапия е философията, че всичко търси хармония и любов. Масажът напълно неутрализира стреса, повишава имунната защита и нормализира обменните процеси в организма. На пръв поглед грациозен, този ритуал е способен само с един сеанс да постигне мощен стабилизиращ ефект, като възвръща енергията и увереността в собствените сили.

Масажът отстранява енергийните блокажи в тялото, като така подобрява кръвообращението и стимулира лимфната система да отделя вредните вещества. Стимулира активността на нервите и на усещанията, като намалява болката, увеличава чувствителността на кожата и подобрява функцията на вътрешните органи. Отпуска мускулното напрежение, извлича токсините, намалява сковаността на ставите и повишава гъвкавостта им. Масажът има силно позитивно влияние върху духа, благодарение на събуждането на жизнената енергия чрез десетте енергийни канала. Синхронизирането на дишането с леки движения при смяната на всяка техника довежда до спокойно медитативно състояние. Масажът се използва с цел предизвикване на редица промени в организма на човека.

Използвани съставки в серията
• Златен 24К прах – стимулира клетъчното делене, което чрез увеличаване броя на новите клетки, води до регенериращ ефект. Тази формула подхранва и защитава дори и най-деликатната кожа. Съдържа и редица натурални антибиотици, подпомагащи възстановителното действие;
• Хиалурон – хидратира в дълбочина;
• Колаген – хидратира в дълбочина и подобрява структурата на колагена в кожата;
• Ретинол – намалява образуването на бръчки;
• Масло от ший – хидратира в дълбочина и нежно омекотява.

Резултати от терапията:
• Истинско подхранване и антиейджинг превенция за всеки тип кожа и възраст;  •Свежа и сияйна и чиста кожа

• Лимфен дренаж и освобождаване на излишните течности

• Подобряване на кръвоснабдяването на тъканите.
• Подобряване на метаболизма с акупресурни точки.
• Засилване на имунната защита;


Древноизточен масаж „Шиацу“

Кирил Философ и българската азбука :: Масаж у дома

„Ши“-пръсти „Атцу“-натиск

Шиацу е една от най-древните точкови терапии – въздейства успокояващо върху нервната система и балансира вътрешната енергия.

Шиацу е техника, която съществува от преди повече от 2000 години и е производна на древната форма на китайски лечебен масаж – акупресура. Името й буквално означава натиск с пръсти – на японски думата “shi” означава пръсти, а “atsu” натиск.

Също както акупресурата и акупунктурата, според Шиацу тялото се състои от 14 меридиани, всяка от които съответства на определен орган от човешкото тяло. Те изпълняват функцията на канали, през които протича енергията “чи”. Непрекъснатият и добре балансиран приток на “чи” в тялото е гаранция за отлично здравословно състояние. Тъй като “чи” трябва да протича свободно и равномерно през тялото, според шиацу, когато то е блокирано или възпрепятствано, това означава, че човек страда от някаква болест.

Заболяване има и когато “чи” е минимално в определени части от тялото и в излишък в други телесни органи или системи.

Шиацу масажът има за цел да отстрани препятствията, които блокират притока на енергия през меридианите на тялото. Освен това той възстановява и баланса в притока на енергия. Отстраняването на препятствията и възстановяването на баланса се постигат с оказване на натиск с пръсти върху ключовите точки в тялото. Понякога по време на Шиацу масаж освен пръсти терапевтът използва и лактите, коленете и стъпалата си, с които упражнява натиск върху точките по тези меридиани. За да стимулира допълнително способността на организма да се самолекува и за да подсили имунната система на пациента, Шиацу масажистът работи и върху части от тялото, които са разположени в съседство на тези точки.

Понякога масажът отключва и проявата на други емоционални състояния. Това се приема като доказателство за възстановяване на нормалния приток на енергия в тялото. Съвременната западна медицина не разполага с доказателства за реалното съществуване на меридианите в тялото, по които протича енергията “чи” и затова третира Шиацу и останалите подобни лечебни техники като допълнително средство за лечение. Независимо от това обаче, също както останалите видове масажи и техники за лечение, които произхождат от акупресурата, има данни за това, че упражняването на натиск в ключовите точки от тялото при Шиацу стимулира освобождаването на ендорфини, активизира имунната система, и помага на тялото да се бори с болестите.

Шиацу може да се използва при наличието на разнообразни здравословни проблеми, вариращи от мускулни болки до нередности в храносмилателната система, дори емоционални проблеми. След Шиацу сеанс пациентите изпитват дълбоко спокойствие и задоволство и се чувстват напълно отпуснати. Нерядко обаче първите няколко шиацу масажа биват последвани от симптоми на настинка или грип. Тези симптоми са страничен ефект от процедурата, който се възприема като знак, че тялото е на път да постигне своето самоизцеление.

en_GBEnglish (UK)