„Ганеша“ клуб няма да работи между 22 и 30 юни.

Tantra and Yoga workshops

Ритрийт среща на Богините –
Връщане на Силата

Заповядайте на ритрийт от 26 до 28 юли, посветен на запознаването и развиването на божествените архетипи на женската енергия. Време за празник и практикуване на древните тайни знания и ритуали за сила и сбъдване.

Wellness Center Ganesha CLUB прави тантра вечери и ритрийти.

Ние представяме това, което често изглежда като езотерична философия на Тантра, като разбираема идея за по-дълбоко свързване със себе си и другите.Правим упражнения за обмен на енергия и играем със сетивата. Обсъждаме практически съвети за пълноценно сексуалното изживяване и как  да бъде споделено с партьора и задълбочено с времето.

В практиките няма голота и всички практики са подходящи за начинаещи и за напреднали.

Вечерта включва:

 • Историята на Тантра
 • Медитативни дихателни практики за по-добра концентрация и активиране на жизнената енергия
 • Танци- общуване и усещане на тялото
 • Дискусия за тантричен секс и как можем да прилагаме някои от практиките с нашия партньор
 • Игри на сетивата – упражнения за изострянето на сетива ни и насладата на различните нива
 • Рецепти за домашни афродизиаци
 • Още вкусни и апетитни изненади

Ритрийти- „Разширяване на съзнанието“ и „Игри на сетивата“

Ритрийтите ни навлизатпо-дълбоко в идеите на Тантра и общуването с тялото на физическо и енергийно ниво в спокойна и защитена среда. Игри, танци, дишане и творчество –практики, които в града правим набързо или само си обещаваме. Пречупено през Шива и Шакти-мъжкия и женския принцип ще Ви предложим метудиг за подхранване и хармонизиране. Храната и атмосферата ще Ви помогнат да преживеете дълбоко отпускане и освобождаване от етикети и емоции, които вече не ви служат.Ще усетим изкуството на любовта с всяко сетиво и ще се насладим на себе си- това е пътуването, което Ви очаква.

Форматът – Тантра за Двойки дава нова перспектива на общуването и себеусещането. Практики за откриване и споделяне на нашите нужди с партньра, за създаване на здрава основа и поле за откривателство.Този ритрийт е подходящ както за дкойки, които са заедно от скоро – така и за тези, които са заедно отдавна и имат нужда да съдудят интереса си един към друг. Нашата вила Чародея предлага идеално пространство за учене, преоткриване, разцъфване и игра със сетивата.

Подходящи са за хора, които:

-Искат да се обичат повече и да опознават нуждите и възможностите си.

-Искат да имат инструменти за здрава, хармонична и пълноценна връзка.

-Искат да привличат и задържат подходящи партньори

-Искат да задълбочат интимните и сексуалните си преживявания


В програмата се включва:

 • История и същност на Тантра и погледа на различни учители
 • Дихателни практики за активация на енергията и фокуса
 • Медитация
 • Дълбок разговор за креативен секс
 • Сексуални трудности и преодоляването им
 • Игри на сетивата – практики за изостряне на сетивата ни и за повече наслада
 • Танци – общуване и усещане на тялото и диагностика
 • Уъркшоп по тантрична храна – подготвяме стимулиращи апетитна храна и рецепти за домашни афродизиаци

Усещането за тук и сега и радостта от това да се преоткриваме и да бъдем себе си са част от ритуала на алхимията, наречена Тантра.

Повече за Тантра

Тантра е техниката или инструментът за разширяване на собственото съзнание.

Тантра е пътят за управление на енергията и постигане на цялост между духовното и материалното.

Значението на думата тантра е “тан”- Разширение, “тра”- освобождение. Трябва да мислим за нея повече като методология и по-малко като вярвания или теология. Тя е наука за преживяването и психология, а не религия.

В основата на учението е идеята, че Бог е съвършен и тъй като няма нищо на този свят, което да не е негово творение, то няма нищо, което не е съвършено.

Според тантра вселената и всички нейни проявления са плод на два аспекта – единият е статичният, пасивен, непроменящ се „мъжки” аспект (Шива), а другият е динамичният, активен и съзидателен „женски” аспект (Шакти). Шакти е неотделима от Шива. Могат да се разглеждат по отделно само, за да се разберат същностните им различия, но те не съществуват отделени един от друг. Ако мъжкият аспект носи в себе си потенциалът, то ключът към задействането му е женската сила. Така мъжко и женско са само понятия за дуализъм, опростяване на езика и по-лесно разбиране от ума.

    В тантра се смята, че  нашият свят е изтъкан от противоложности – мъжко и женско, зло и добро, материално и духовно, живо и мъртво, но това е илюзията- “майа”. Реалността, която възприемаме със сетивата  е ограничена и прехoдна, което я прави илюзорна. Ние живеем в майя, не защото светът не е реален, а защото не познаваме цялостта. До голяма степен това твърдят и съвременните неврохирурзи, които са съгласни, че в значителна степен човек възприема света фрагментарно. Човешкият мозък създава своя собствена версия на реалността, и проекция.

Според тантра абсолютната реалност съдържа в себе си всички противоположности. Състоянието на двойнственост (субект-обект или Шива и Шакти). Целта на практикуващия е да събере двете начала в съзнанието. И така да постигне върховно блаженство (ананда).

Тантра може да се преведе и като „знание, което разширява ума, тялото и съзнанието”. Тоест тантричната практика цели донякъде заличаването на физическо и духовно. Както пише във Вишвасара тантра „Това, което е тук, е и другаде. Това, което не е тук, не е никъде.

Тантра и секс

Приликите между тантра и йога са много, но също така и разликите. Според йога ученията, сексуалните контакти водят до загуба на духовна силаи концентрация, а това се възприема като замърсяване, излагане на опасни и вредни влияния. Тези, които се отдават на активен полов живот или дори мисловно са нечисти, не могат да достигнат до освобождение. Според тантра обаче, двойка, която практикува това изкуство  може достигне това състояние по време на сексуален акт.

 Според учението човек е божествен по природа и няма грях, който да промени качеството на душата, защото Бог съществува в нас като вечна възможност.

До голяма степен етикетите на „еротичен мистицизъм” и „тантрически секс” се дължат на това, че в тантризма човешкото тяло придобива роля, каквото не е имало- то е инструмент за духовна реализация. Тялото вече не е извор на болка и страдание, а трябва да се опознава и съхранява възможно най-дълго- в съвършено състояние, за да служи и помогне с медитацията. Също така и символично да пресъздаде сливането между Шива-Шакти.

В тантричните практики двойката трябва да се отдава на взаимно почитание. Женската роля е от изключително значение, защото именно тя довежда до извисяване и  просветление.  Затова мъжът трябва да се отнася към женския партньор със същото възхищение, с което гледа на “непостижимата тайна на съзидателната Природа”. Двамата партньори са инструмент и взаимно средство за постигане на една цел, но трябва да се издигнат над телесното, сетивно удоволствие, за да постигнат блаженство.

en_GBEnglish (UK)